Funäsdalsberget https://www.funasdalsberget.se/ Sat, 20 Apr 2024 11:40:39 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 Packlista för fjällresan: Det här ska du ta med dig https://www.funasdalsberget.se/packlista-for-fjallresan/ Wed, 03 Jan 2024 15:37:34 +0000 https://www.funasdalsberget.se/?p=283 Att förbereda sig för en fjällresa kräver noggrann planering och en genomtänkt packlista. Här är en översikt över de viktiga sakerna du inte bör glömma när du beger dig ut i de magnifika fjällen. Kläder och skor Packa för olika väderförhållanden. I fjällen kan vädret ändras snabbt, så var förberedd. Här är några grundläggande klädesplagg […]

The post Packlista för fjällresan: Det här ska du ta med dig appeared first on Funäsdalsberget.

]]>
Att förbereda sig för en fjällresa kräver noggrann planering och en genomtänkt packlista. Här är en översikt över de viktiga sakerna du inte bör glömma när du beger dig ut i de magnifika fjällen.

Kläder och skor

Packa för olika väderförhållanden. I fjällen kan vädret ändras snabbt, så var förberedd. Här är några grundläggande klädesplagg att ta med dig.

  • Vattentäta kläder: Ett regn- eller vindtätt ytterplagg är oumbärligt för att hålla dig torr och varm.
  • Lager-på-lager: Använd flera lager kläder för att anpassa dig efter temperaturförändringar. Ett bra underställ och en fleece är viktiga komponenter.
  • Vandringskängor: Investera i ett par bekväma vandringskängor som ger bra stöd åt fötterna för att klara av varierande terräng.

Utrustning och verktyg

Förutom kläder är det viktigt att ha med sig rätt utrustning för att göra din fjällresa bekväm och säker.

  • Ryggsäck: En rymlig och bekväm ryggsäck är en nödvändighet för du ska orka bära dina grejer. Se till att den har tillräckligt med utrymme för det du behöver.
  • Sovsäck och tält: Om du planerar att sova ute i naturen är en lätt sovsäck och ett tåligt tält oumbärliga för en god natts sömn.
  • Ficklampa eller pannlampa: Eftersom det kan bli mörkt tidigt eller sent är det viktigt att ha en pålitlig ljuskälla med dig.

Mat och dryck

Att hålla energinivån uppe är avgörande under en fjällresa. Se till att du har tillräckligt med mat och dryck för hela din vandring.

  • Energi- och näringsrika snacks: Packa snacks som nötter, torkad frukt och energibars för att hålla dig mätt under dagen.
  • Vattenflaska: Ha med dig tillräckligt med vatten och se till att du har möjlighet att fylla på det längs vägen.

Navigationsverktyg och säkerhetsutrustning

För att hålla dig på rätt väg och för att säkerställa din säkerhet bör du ta med dig följande verktyg.

  • Karta och kompass: En detaljerad karta och en pålitlig kompass är viktiga för att navigera i fjällterrängen.
  • Första hjälpen-kit: Packa ett litet första hjälpen-kit med förnödenheter som plåster, sårtvätt och smärtstillande.
  • Mobiltelefon och powerbank: Ha alltid med dig en laddad mobiltelefon och en powerbank för nödsituationer och för att hålla kontakten med omvärlden.

Genom att noggrant följa denna packlista kommer du att vara väl förberedd för din fjällresa och kunna njuta av den spektakulära naturen med lugn i sinnet. Glöm inte att dubbelkolla att du har allt med dig innan du ger dig ut på ditt äventyr!

The post Packlista för fjällresan: Det här ska du ta med dig appeared first on Funäsdalsberget.

]]>
Förvara skidutrustningen på rätt sätt https://www.funasdalsberget.se/f%c3%b6rvara-skidutrustningen-p%c3%a5-r%c3%a4tt-s%c3%a4tt/ Mon, 24 Jun 2019 07:36:48 +0000 http://www.funasdalsberget.se/?p=267 När sommaren är på ingång och skidsäsongen är över är det viktigt att du redan nu ser till att dina skidor är redo inför nästa skidsäsong. Genom att både rengöra och förvara dina skidor på rätt sätt förlänger du också deras livslängd. Förbered skidorna inför nästa säsong För att dina skidor ska vara så redo […]

The post Förvara skidutrustningen på rätt sätt appeared first on Funäsdalsberget.

]]>
När sommaren är på ingång och skidsäsongen är över är det viktigt att du redan nu ser till att dina skidor är redo inför nästa skidsäsong. Genom att både rengöra och förvara dina skidor på rätt sätt förlänger du också deras livslängd.

Skidor hängandes i förråd

Förbered skidorna inför nästa säsong

För att dina skidor ska vara så redo som möjligt inför nästa års skidsäsong är det viktigt att du tar hand om dem på rätt sätt innan du ställer av dem under en längre tid. Därför är det viktigt att du rengör dem grundligt innan de sommarförvaras.

Så ger du dina skidor lite extra kärlek inför nästa skidsäsong i 3 enkla steg:

  1. Se till att rengöra skidornas fästzon från tejp eller valla med hjälp av en sickel eller scotch bright.
  2. Kom ihåg att även rengöra skidans glidzon då det gärna samlas smuts där under vinterns skidturer. Det gör du enklast genom att använda glidzonsanpassat rengöringsmedel som du sedan sicklar av.
  3. Stryk till sist ett lager mjukt paraffin över glidzonerna för att låta det sitta kvar under hela sommaren. Då skyddas och bevaras belaget på dina skidor.

Förvara dina skidor på rätt sätt

När du har rengjort dina skidor inför sommaren och nästa skidsäsong är det dags att se till att du förvarar dina skidor på rätt sätt. Dina skidor trivs allra bäst i en förvaringsyta som är torr och sval, därför är det ypperligt att förvara dina skidor och deras tillbehör i garaget eller källarförrådet.

Den bästa förvaringen för dina skidor när skidsäsongen har kommit igång igen är i takboxen. Där förvaras de i tryggt förvar istället för att riskera att gå sönder eller repas i bakluckan på bilen med resten av packningen.

Åker du tåg eller ska flyga med dina skidor är det viktigt att de förvaras i ett skyddande fodral.

När du inte har plats för dina skidor hemma

Skidor kan ta en del plats, speciellt om hela familjen ska ha ha någonstans att ställa sina skidor under sommarmånaderna. Bor ni trångt och är i behov av ett extra förrådsutrymme för er skidutrusning kan det vara en bra idé att hyra en förrådscontainer.

På t.ex. https://www.prinsenslager.se kan du hyra ett prisvärt kallförråd som är torrt och svalt för att ni ska få möjlighet att förvara era skidor på bästa sätt.

The post Förvara skidutrustningen på rätt sätt appeared first on Funäsdalsberget.

]]>
5 tips på tidsfördriv i fjällstugan https://www.funasdalsberget.se/tips-p%c3%a5-tidsf%c3%b6rdriv-i-fj%c3%a4llstugan/ Mon, 12 Nov 2018 09:58:49 +0000 http://www.funasdalsberget.se/?p=257 När man har varit ute och åkt skidor hela dagen kan det vara skönt att variera med lite roliga inomhusaktiviteter istället. Här kommer vår lista på favoritaktiviteter alla kan sysselsätta sig med i fjällstugan. Familjesemester i fjällen innebär ofta hela dagar i skidbacken som antingen avslutas med varm choklad och våfflor eller en gammal hederlig […]

The post 5 tips på tidsfördriv i fjällstugan appeared first on Funäsdalsberget.

]]>
När man har varit ute och åkt skidor hela dagen kan det vara skönt att variera med lite roliga inomhusaktiviteter istället. Här kommer vår lista på favoritaktiviteter alla kan sysselsätta sig med i fjällstugan.

Familjesemester i fjällen innebär ofta hela dagar i skidbacken som antingen avslutas med varm choklad och våfflor eller en gammal hederlig afterski. Men ibland kan det vara skönt att bara hänga fjällstugan och umgås med familjen.

1.Spela sällskapsspel

Att fördriva tiden med att spela sällskapsspel är kanske det vanligaste tidsfördrivet men också ett av de roligaste.

Alla kan vara med och oavsett om ni har planerat att ta med familjens favoritspel eller hittar en bortglömd kortlek i fjällstugan kommer det att bli en värmande och stämningshöjande aktivitet.

Sällskapsspel är också en aktivitet som är perfekt att kombinera med en kopp varm choklad.

2. Lyssna på ljudböcker

Familjemyset till trots så kan det vara behövligt med lite egentid. Att lyssna på ljudböcker är ett perfekt sätt att spendera din egentid på. Vill resten av familjen också lyssna har flera ljudbokstjänster speciellt utformade familjeabonnemang.

www.ljudböcker.com kan du jämföra och läsa mer om Sveriges ledande ljudbokstjänster och abonnemang.

3. Lek kurragömma med barnen

Känner ni för en mer rörlig aktivitet är fjällstugan en perfekt plats för en eller flera omgångar av kurragömma. Speciellt för familjens yngre medlemmar som kan gömma sig i alla skrymslen och vrår.

En rolig aktivitet som, tro det eller ej, passar alla åldrar.

4. Filmmys med pyjmasparty

Ladda upp med kuddar, täcken, pyjamasar och snacks för att rulla igång en riktigt mysig filmkväll i fjällstugan. Välj en eller flera filmer som hela familjen uppskattar så kan ni räkna med en riktigt rolig kväll.

Ett perfekt sätt att fylla på med energi inför morgondagens heldag i skidbacken.

5. Anordna en tacos-fiesta

Att samlas vid en stor familjemiddag som dessutom serveras med en av Sveriges populäraste nationalrätter kan inte bli annat än ett bra tidsfördriv.

Skriv en lista på allt som behöver införskaffas och dela sedan upp sysslorna så att alla får vara engagerade i matlagandet. De yngre barnen kan hjälpas åt med att hacka grönsakerna, tonåringarna får laga köttfärsen och de vuxna kan värma bröden och duka.

The post 5 tips på tidsfördriv i fjällstugan appeared first on Funäsdalsberget.

]]>
Det ska du tänka på innan du köper din skidutrustning https://www.funasdalsberget.se/t%c3%a4nka-p%c3%a5-k%c3%b6per-skidutrustning/ Thu, 15 Mar 2018 10:19:46 +0000 http://www.funasdalsberget.se/?p=200 Många väljer att hyra skidutrustning när det är dags att åka iväg på skidsemester, men för de som åker årligen eller flera gånger per år passar det bättre att köpa. Begagnad skidutrustning är aningen mer prisvärd, men i vissa fall kan det innebära att du snart måste byta ut den igen beroende på slitage. När […]

The post Det ska du tänka på innan du köper din skidutrustning appeared first on Funäsdalsberget.

]]>
Många väljer att hyra skidutrustning när det är dags att åka iväg på skidsemester, men för de som åker årligen eller flera gånger per år passar det bättre att köpa. Begagnad skidutrustning är aningen mer prisvärd, men i vissa fall kan det innebära att du snart måste byta ut den igen beroende på slitage.

När det kommer till barnen kan begagnat vara helt rätt väg att gå. De växer snabbt och kommer behöva byta skidutrustning med jämna mellanrum, vilket kan göra det dyrt i längden om du köper nytt varenda gång.

Vilka skidor bör du välja?

Det finns flera olika sorters skidor beroende på vilken typ av skidåkning du vill syssla med. Det gäller därför att vara påläst så att du köper den modell som är mest lämplig för dig. Skidorna varierar i längd och även lärotiden kan variera.

Carving: Är du nybörjare som snabbt vill komma igång med skidåkningen passar ett par carvingskidor bäst. Det är lättare att svänga med dessa skidor och de är 10-20 cm kortare än traditionella modeller. Det finns olika typer som är anpassade till olika slags åkning, men även praktiska allroundskidor. Nybörjare bör välja en modell som är 10-20 cm kortare än deras egen längd, medans erfarna skidåkare bör satsa på skidor som är 5-15 cm kortare. Tänk på att carvingskidor inte är lämpliga för puckelpist och ojämn terräng.

Traditionella: De traditionella skidorna är absolut bäst för puckelpist, men för annan typ av skidåkning rankar andra skidor mycket högre.

Freeride: Ett par freerideskidor är bra för varierad terräng och allt från pudersnö till hårt packad snö. Den här modellen är både bredare och längre än carvingskidor och är väldigt mångsidiga och passar perfekt till offpist. Väljer du ett par freerideskidor bör de vara ungefär 10-20 cm längre än vad du är.

Annan skidutrustning

Förutom skidorna finns det även annan utrustning som du måste köpa. Pjäxor är absolut nödvändigt och dessa ska sitta mjukt och bekvämt på fötterna. Pjäxorna ska inte klämma så du kommer troligtvis behöva prova många olika par innan du hittar rätt. Bindningar behöver också köpas för att hålla fast pjäxan. Det är bra om du köper en sort som löses ut på många sätt och har inbyggda vibrationsdämpare.

The post Det ska du tänka på innan du köper din skidutrustning appeared first on Funäsdalsberget.

]]>
Finansiera din egen bostad i Funäsdalen https://www.funasdalsberget.se/finansiera-bostad-fun%c3%a4sdalen/ Thu, 17 Aug 2017 08:28:56 +0000 http://www.funasdalsberget.se/?p=187 För dig som spenderar mycket tid i fjällen har säkert tanken på att köpa ett boende i närheten slagit dig. För dig som vill köpa en bostad i anslutning till Funäsdalsberget finns det oftast bostäder att köpa. Det som hindrar de flest är problemet att finansiera boendet, eller snarare att finansiera dubbla boenden. För dig […]

The post Finansiera din egen bostad i Funäsdalen appeared first on Funäsdalsberget.

]]>
För dig som spenderar mycket tid i fjällen har säkert tanken på att köpa ett boende i närheten slagit dig. För dig som vill köpa en bostad i anslutning till Funäsdalsberget finns det oftast bostäder att köpa.

Det som hindrar de flest är problemet att finansiera boendet, eller snarare att finansiera dubbla boenden. För dig som inte planerar att flytta permanent får nämligen boendet anses användas som ett fritidshus.

Finansiera ditt hus med bostadslån

För dig som vill köpa ett hus i Funäsdalen gäller det att kunna betala minst 15% av bostadens värde ”själv” det vill säga inte genom bolån. Detta i enlighet med de nya reglerna kring bolån. För dig som inte kan finansiera dessa 15% själv finns det möjlighet till kontantinsatslån, det vill säga ett lån utan säkerhet som är fristående från själva bolånet. Ett kontantinsatslån tas utan säkerhet och har därför en högre ränta än själva bolånet, se därför till att betala av detta lån först.

Minska kostnaderna för bostaden

Utöver att finansiera själva bostaden har många problem med de kostnader som uppstår i samband med ett boende. Trots detta kan det ofta bli billigare än att bo längre tider i exempelvis hotell. Om du planerar att använda huset som ett fritidshus under vintern finns det en del tips på hur du kan få ekonomin för huset att gå ihop.

  1. Hyr ut. Ett bra sätt att få in pengar på ett fritidshus som ligger i ett attraktivt skidområde är att hyra ut det. Du hyr självklart ut baserat på hur mycket tid du själv vill spendera i huset. För den som enbart är intresserad av skidåkning kan man exempelvis hyra ut huset till de som går vandringslederna under sommaren eller liknande.
  2. Dela. Ett delat boende är en delad kostnad. Om du inte planerar att visats året om i bostaden går det oftast utmärkt att dela boendet med en till familj. Genom ett delat boende kan du halvera kostnaderna och fortfarande ha möjlighet till en egen stuga när du behöver det.
  3. Hitta ytterligare funktioner. Ett hus kan ha flera funktioner, kanske kan du använda garaget eller någon annan del av utrymmet till intäkter eller för att minska dina privatkostnader. Exempelvis kan du ställa bilen i det garaget istället för att betala för varmgarage, eller ställa båten där istället för att betala för vinterförvaring.

Det finns säkerligen flera sätt för dig att få in pengar från ditt boende eller minimera kostnaderna. Förutsatt att du inte har belånat huset för mycket bör det heller inte vara en dyr månadskostnad om du inte vistas där under längre perioder. Ett bra sätt att minimera sin boendekostnad på är genom att hitta bostadslån till en lägsta möjliga räntan. Enklast gör du det genom att använda en jämförelsetjänst, exempelvis Bostadslån.com. På så vis ökar dina chanser att hitta den bank som kan erbjuda dig den bästa räntan till ditt bostadslån.

The post Finansiera din egen bostad i Funäsdalen appeared first on Funäsdalsberget.

]]>
Rätt mobilabonnemang låter er hålla kontakten på berget https://www.funasdalsberget.se/ratt-mobilabonnemang-later-er-halla-kontakten-pa-berget/ Mon, 07 Nov 2016 15:14:20 +0000 http://www.funasdalsberget.se/?p=172 Mobiltäckning i fjällvärlden är ingen självklarhet även om de flesta operatörer når upp på Funäsdalsberget. För att hitta en operatör som hjälper familjen att nå varandra så gör ni dock säkrast i att jämföra mobilabonnemang innan ni åker. Hur stark täckningen är skiljer nämligen mellan de olika mobiloperatörerna. Genom att göra en jämförelse – exempelvis […]

The post Rätt mobilabonnemang låter er hålla kontakten på berget appeared first on Funäsdalsberget.

]]>
Mobiltäckning i fjällvärlden är ingen självklarhet även om de flesta operatörer når upp på Funäsdalsberget. För att hitta en operatör som hjälper familjen att nå varandra så gör ni dock säkrast i att jämföra mobilabonnemang innan ni åker. Hur stark täckningen är skiljer nämligen mellan de olika mobiloperatörerna.

Genom att göra en jämförelse – exempelvis via Täckningskollen.se – så får du snabbt en bild över vilken operatör det är som gäller. Enligt Täckningskollen.se är Telenor den operatör som har störst möjlighet att förse dig och din familj med mobiltäckning under fjällsemestern.

Mobiltelefonen kan bli räddaren i nöden

Skulle en olycka inträffa när du är på Funäsdalsberget så kan mobiltelefonen bli din räddare i nöden. Genom att kunna kontakta antingen familj eller liftkontoret kan du snabbt få den hjälp du behöver. En lösning som rekommenderas är att alltid åka två och två men du kan trots detta inte vara säker på att du kan lokaliseras eller att din partner kan ringa efter hjälp. Se därför även till att du har en mobiltelefon som du vet har täckning över hela berget. Gör en jämförelse av mobilabonnemang och den täckning som operatören erbjuder innan resan på Mobilabonnemang.se.

När du jämför mobiloperatörernas täckning så måste du ha i åtanke vilken typ av täckning du är i behov av. 4G-täckning behövs vid surf, streaming och andra datakrävande aktiviteter. Det är 4G-täckning du är ute efter om du vill använda mobilen som underhållning på resan, till exempel om du vill dela internetanslutningen till en dator eller surfplatta. Är ditt behov endast att kunna ringa och smsa så räcker det med 2G-täckning. 2G-täckningen är betydligt större och vanligtvis inget du behöver oroa dig för på Funäsdalsberget.

Skydda mobiltelefonen mot kyla

Något många besökare berättar om är att deras mobiltelefoner tenderar att stänga av sig på grund av de låga temperaturerna. Detta är något som mobiltillverkare erkänner samtidigt som de råder skidåkare och andra som vistas i minusgrader att skydda telefonen. De batterier som sitter i dagens smartphones har nämligen svårt att hantera kylan. Hur bra täckningen med ditt mobilabonnemang än är så hjälper det inte om mobiltelefonen vägrar starta.

Tips: För att skydda din mobiltelefon mot kylan så rekommenderar vi att du inte förvarar den innanför ditt yttersta lager kläder, dvs. i skidjackan eller skidbyxorna. Förvara istället telefonen närmre kroppen där temperaturen inte går under noll.

Förutom att du inte kan använda telefonen när den är avstängd så kan för stor kyla under längre perioder skada telefonen och dess batteri permanent.

The post Rätt mobilabonnemang låter er hålla kontakten på berget appeared first on Funäsdalsberget.

]]>
Få råd med resan till Funäsdalen https://www.funasdalsberget.se/fa-rad-med-resan-till-funasdalen/ Thu, 26 May 2016 14:25:20 +0000 http://www.funasdalsberget.se/?p=161 Funäsdalen bjuder tillsammans med Funäsdalsberget på möjligheter till en fjällsemester utöver det vanliga. Dessvärre är en vistelse med transport, boende, mat, liftkort och diverse andra aktiviteter inte helt gratis. Genom att göra en överblick över de kostnader som kan tänkas komma att uppstå så kommer du snart inse om resan är genomförbar ur ett ekonomisk […]

The post Få råd med resan till Funäsdalen appeared first on Funäsdalsberget.

]]>
blancolan-fjallsemesterFunäsdalen bjuder tillsammans med Funäsdalsberget på möjligheter till en fjällsemester utöver det vanliga. Dessvärre är en vistelse med transport, boende, mat, liftkort och diverse andra aktiviteter inte helt gratis.

Genom att göra en överblick över de kostnader som kan tänkas komma att uppstå så kommer du snart inse om resan är genomförbar ur ett ekonomisk perspektiv. Skulle resan bli för dyr samtidigt som du vet att detta beror på temporära ekonomiska bekymmer så kan ett blancolån vara en lösning på dina problem.

Att ta ett blancolån blir allt vanligare för att finansiera resor, renoveringar eller köp som inte är möjliga just vid tillfället då behovet finns. Ett blancolån är inget komplicerat utan helt enkelt ett lån utan någon form av säkerhet (t.ex. en bil eller ett hus).

Håll koll på kostnader som kan uppstå

En resa till Funäsdalen och Funäsdalsberget innebär inte nödvändigtvis några enorma kostnader men på en semester kan alltid oväntade saker hända, saker som innebär oväntade utgifter. För att pengarna ska räcka hela semestern så gäller det att du har koll på både de väntade och de oväntade utgifterna:

  • Transport – Planera dina resekostnader till och från Funäsdalen samt kostnader för transport under semestern.
  • Boende – Jämför gärna boende på förhand för att hitta ett boende som passar såväl dina behov som din plånbok.
  • Liftkort & Aktiviteter – Pris för liftkort är alltid fast och ofta enkelt att ta reda på i förväg. Genom att planera och boka in även övriga aktiviteter blir din ekonomi för resan lättare att överblicka och ha löpande koll på.
  • Mat & Dryck – På semestern ska man unna sig det där lilla extra men spendera inte för mycket pengar i början av resan om du är rädd för att reskassan ska sina under de sista dagarna.
  • Oväntade utgifter – Att ha koll på oväntade utgifter är svårt då de är just det, oväntade. Här gäller det att du har en buffert som skyddar dig mot en tom plånbok om det oväntade och dyra skulle inträffa.
  • Ränta för blancolån – Skulle du ta ett blancolån för att finansiera din fjällsemester i Funäsdalen så kommer räntekostnader att tillkomma.

Ansök om lån för att finansiera resan

Att ansöka om ett lån för att resa är inget som kommer påverka långivares beslut att låna dig pengar. Så länge du vet att du kommer att kunna betala tillbaka pengarna du lånar tillsammans med kostnaden för lånet, räntan, så är ett blancolån ett fullt rimligt sätt att finansiera resan till Funäsdalen. På Blancolån.nu kan du jämföra de långivare som finns på marknaden och hitta den långivare som kan erbjuda dig den lägsta räntan. En låg ränta innebär att kostnaden för resan i slutändan blir, förutom en låg räntekostnad, densamma som om du betalat den med egna pengar. Tänk bara på att ett lån alltid ska betalas tillbaka och att det därför blir ännu viktigare att hushålla med de pengar du har på resan och att du håller dig till din uppsatta resbudget.

The post Få råd med resan till Funäsdalen appeared first on Funäsdalsberget.

]]>
Täckningen på Funäsdalsberget https://www.funasdalsberget.se/tackningen-pa-funasdalsberget/ Thu, 18 Feb 2016 14:47:18 +0000 http://www.funasdalsberget.se/?p=109 De senaste åren har mobiltäckningen i Sverige förbättrats markant tack vare en ökning av antalet och spridningen av mobilmaster. Även på Funäsdalsberget har mobiltäckningen förbättrats men det finns fortfarande en viss skillnad mellan olika operatörer och deras mobila bredband. Den stora frågan är däremot inte vilket mobilt bredband som man ska välja utan om man […]

The post Täckningen på Funäsdalsberget appeared first on Funäsdalsberget.

]]>
De senaste åren har mobiltäckningen i Sverige förbättrats markant tack vare en ökning av antalet och spridningen av mobilmaster. Även på Funäsdalsberget har mobiltäckningen förbättrats men det finns fortfarande en viss skillnad mellan olika operatörer och deras mobila bredband. Den stora frågan är däremot inte vilket mobilt bredband som man ska välja utan om man numera ens behöver ett mobilt bredband?

Mobilt bredband ger dig större frihet

mobilt-bredband

På en semester i fjällen önskar man, åtminstone som förälder, att mobilen, datorn och surfplattan inte låg i centrum för alla aktiviteter. Tyvärr kommer alla tre med stor sannolikhet få sin uppmärksamhet och då i form av internetsurfande, app-användande och streamande. Gemensamt för alla prylar och alla aktiviteter är dataanvändningen.

Idag är det vanligt att mobiltelefoner har tillräcklig tillgång till mobildata för att det ska räcka både för enheterna själva och för att kunna dela med sig till andra enheter via internetdelning. Det är dock ofta (och speciellt på semestern) det inte riktigt räcker till.

Den stora fördelen med ett mobilt bredband är självklart att det ger frihet. Den friheten behöver dock inte endast vara den geografiska frihet ett mobilt bredband innebär utan även friheten som lite extra surf kan innebära. Det är också den första punkten på vår lista över fördelar med att ha med sig ett mobilt bredband till Funäsdalen:

  • En perfekt livlina – Skulle mobilsurfen ta slut kan det bli en dyr historia att köpa till mer. Här är ett mobilt bredband en perfekt räddare i nöden.
  • Större mängder surf till lägre pris – Med ett mobilt bredband med tillhörande abonnemang så får du nästan alltid mer surf/kr än med en mobiltelefon.
  • Ofta bättre täckning än mobiltelefoner – Ett mobilt bredband har ofta bättre täckning och täckning på fler platser än mobiltelefoner tack vare starkare och bättre antenner.

Jämför mobilt bredband innan köp

Om du ska skaffa ett mobilt bredband för att underlätta vistelsen i Funäsdalen så rekommenderar vi att du gör en jämförelse innan du beställer. Genom att jämföra mobila bredband på Mobiltbredband.se kan du få en tydlig överblick över alla kostnader och villkor. Du kan även se i vilka hastigheter du kan surfa i och hur bra täckningen är. Använder du dig av en tjänst som samlat fler än en operatör är sannolikheten stor att du kommer spara mycket tid.

The post Täckningen på Funäsdalsberget appeared first on Funäsdalsberget.

]]>